Oferta - Wiejska Chata produkcja wędlin z Podlasia

Idź do spisu treści

Menu główne

Wędzonki

Szynka dojrzewająca

 

 Przygotowywana wedle receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Nie poddawana procesowi wędzenia ani odparzania. 2 tygodnie leżakowania na sucho w przyprawach,, następne 2 to suszenie w temp. 40 stopni oraz wilgotności do 5%. Tradycyjna, dobrze wysolona, ze zdecydowanym charakterystycznym smakiem.

 

Cechy charakterystyczne:

- Wysyłana w całych kawałkach o wadze 0,4-0,95kg,

- Wiązana naturalną przędzą,

- Długi termin przydatności do spożycia,

- Przechowywać w suchym miejscu, najlepiej w pozycji wiszącej,

 

 

Cena: 33,90 zł / kg
ile zamawiam: kg

 

Szynka wiejska
        

                                        

  Tradycyjna szynka bez tłuszczyku, peklowanie w mieszance przypraw takich jak sól, pieprz ziołowy, pieprz naturalny, majeranek nadaje jej  charakterystyczny, przyjemny, bardzo delikatny smak i aromat, oraz sprawia że szynka jest  zawsze soczysta.

 

Cechy charakterystyczne:

- Sprzedawana w całości w kawałkach 0,45-0,95kg,

- Sznurowana naturalną przędzą,

- Drzewo wędzarnicze: olszyna z dodatkiem wiśni

Cena: 33,90 zł / kg
ile zamawiam: kg

Boczek wędzony

   Wędzony i odparzany, delikatny w smaku, wręcz rozpływa się w ustach.Wycięte żeberka pozwalają się w pełni cieszyć jego smakiem i aromatem.

 

Cechy charakterystyczne:

- Wysyłany w dowolnych kawałkach (waga jednego od 1,0 do 2,5kg)

- Sznurowany naturalną przędzą

Cena: 23,70 zł / kg
ile zamawiam: kg

Polędwica dojrzewająca

 

   Wyrabiane z najlepszego gatunkowo schabu, dwutygodniowy proces dojrzewania powoduje znaczną utratę na wadzę nawet do 30%. Podsuszane ale nie odparzane. Porcjowana na kawałki, aby dokładnie przeszły przyprawami, jednocześnie nie tracąc na soczystości.

 

Cechy charakterystyczne:

- Wyrabiane w kawałkach o wadze w granicach 1,00-2,5kg,

- Wiązane naturalną przędzą,

- Drzewo wędzarnicze: tylko olcha

Cena: 39,00 zł / kg
ile zamawiam: kg

NOWOŚĆ!!!

Słonina wędzona w przyprawach 

   Staropolska receptura, doskonale dobrane przyprawy powodują iż słonina z Podlasia, która prawie miesiąc obtaczana jest w soli i przyprawach bez dostępu powietrza doskonale komponuje się z innymi produktami oferowanymi na stołach biesiadnych. Żaden stół nie będzie stołem biesiadnym bez Podlaskiej słoniny…

 

Cechy charakterystyczne

-W zależności od wielkości płatu, wyrabiana w całych kawałkach o wadze 0,6-1,0kg,

- Użyte przyprawy: sól kamienna nie jodowana, majeranek, papryka słodka, ostra oraz majeranek,

Cena: 18,90 zł / kg
ile zamawiam: kg
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego