Oferta - Wiejska Chata produkcja wędlin z Podlasia

Idź do spisu treści

Menu główne

Palcówki

Palcówka podsuszana


   Tradycyjna Podlaska kiełbasa w innych częściach Polski bardziej znana jako "Polska"
Z gatunku dojrzewających, nie wędzona, ani nie odparzana. Jedynie peklowana  i suszona, co powoduje utratę na wadze w granicach 40%. Zdecydowanie wyczuwalny aromat czosnku i gorczycy.

 

Cechy charakterystyczne:

- Długi okres przydatności do spożycia,

- Zgrabne kółka w granicach 0,3-0,4kg,

- Bardzo lekka, poprzez odparowanie cieczy,

- Tylko naturalne jelito

Cena: 29,40 zł / kg
ile zamawiam: kg

Palcówka jałowcowa


    Typowo wiejska kiełbasa. Duże kawałki mięsa, w przeważającej ilości szynka wieprzowa. Grubo mielona. Typowy dla tego rodzaju kiełbas aromat jałowcowy. Dodatkowy zestaw przypraw w postaci kolendry,czosnku, majeranku i pieprzu tworzą niezapomniany smak.

 

  Cechy charakterystyczne:

- zwijana w sposób tradycyjny,

- kółeczka o gramaturze ok 0,6kg

- tylko naturalne jelito,

- drzewo wędzarnicze: tylko olcha

Cena: 29,90 zł / kg
ile zamawiam: kg

Palcówka wędzona

 

  Grubo mielona, zawartość szynki w granicach 60%. Wyrabiana w dużych charakterystycznych kółkach Zdecydowana w smaku. To wynik dodawania dużej ilości jałowca,  czosnku, majeranku, gorczycy.

 

Cechy charakterystyczne:

- Wyrabiana w dość dużych pokaźnych kółkach – jedno w granicach 0,7-0,9kg,

- Tylko naturalne jelito,

- Drzewo wędzarnicze: olcha z dodatkiem wiśni

Cena: 29,40 zł / kg
ile zamawiam: kg

Palcówka spod strzechy
    Najchudsza palcówka w ofercie "Wiejskiej Chaty", w smaku wręcz aksamitna,   bardzo krucha, polecana dosłownie wszystkim, tylko podstawowe przyprawy: sól , pieprz, majeranek,

 

Cechy charakterystyczne:

- Zgrabne pętka w granicach 0,3-0,45kg,

- Tylko naturalne jelito,

- Drzewo wędzarnicze: olcha z dodatkiem drzewa owocowego w końcowej fazie wędzenia

 

 

Cena: 29,40 zł / kg
ile zamawiam: kg

Palcówka pieczona

 

   Kiełbasa z gatunku kruchych, co zostało osiągnięte poprzez długotrwały  proces wędzenia, gdzie w ostatnim etapie przewieszania jest w dolne rejony  wędzarni gdzie jest pieczona. Delikatna w smaku, tylko podstawowe przyprawy; sól, pieprz, majeranek.

 

Cechy charakterystyczne:

- Wyrabiana w kółkach z charakterystyczną wykałaczką dla procesu pieczenia;

- Zgrabne kółka o średniej wadze 0,3-0,45dkg;

- Tylko naturalne jelito,

 

  • Drzewo wędzarnicze: tylko olcha,

Cena: 29,40 zł / kg
ile zamawiam: kg

NOWOŚĆ!!!

Palcówka czosnkowa

    Duże kawałki mięsa, w przeważającej ilości szynka wieprzowa. Grubo mielona. Typowy dla tego rodzaju kiełbas aromat czosnkowy. Dodatkowy zestaw przypraw w postaci kolendry, majeranku i pieprzu tworzą wyjatkowy smak.

 

 Cechy charakterystyczne:

- zwijana w sposób tradycyjny,

- laseczki o gramaturze ok 0,35kg

- tylko naturalne jelito,

-wyraźny aromat czosnkowy

-drzewo wędzarnicze: tylko olcha

Cena: 29,90 zł / kg
ile zamawiam: kg
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego